Kako se radilo nekad?

Nekad

Nekad

ćirilica | latinica

Kao što već rekoh ranije, koreni ovog posla vuku od početka prošlog veka. Tada su postavljeni osnovni principi samog funkcionisanja sistema distribucije i nagrađivanja.
Shodno vremenu svog nastanka i dostupnim tehnološkim i ostalim pomagalima, kao i načinima komunikacije i ophođenja, postavljeni su i osnovni postulati mrežnog marketinga.

Pre nego što nastavim dalje i to malo detaljnije opišem, pogledajte ovu sliku što ide uz članak… Ovo je lako mogao biti veoma uspešni mrežni marketar svog vremena. (koga eto glumi Keri Grant)

Poslovno obučen, sa notesom i olovkom, putem telefona poziva ljude sa spiska iz tog istog notesa. Pored njega je radni sto i ogledalo, kako bi mogao da vežba svoj prodajni govor ili da ga koristi kao “sagovornika” dok priča telefonom, kako bi bio uverljiviji.

Sedi i čeka da mu se osoba sa druge strane javi, kako bi uspeo da ugovori termin za poslovno / prodajni sastanak.

Da li još uvek radite ovako?

Ne kažem da je ovo loše ili neispravno, ali nakon skoro 100 godina rada na isti način, da li je moguće da ne postoje bolja rešenja? Hajde da još jednom prođemo kroz neke uobičajene korake bavljenja mrežnim marketingom na ovaj ovako uvreženi način.
Pretpostaviću da ste rekli DA nekoj od postojećih poslovnih ponuda koje svoju robu ili usluge distribuiraju putem lične preporuke, organizacijom mreže korisnika. Tada Vam je verovatno rečeno nekoliko sledećih instrukcija…

Napravi listu!

Uzmite svoje telefone, telefonske adresare, rokovnike, futrole sa vizitkartama …. i iz svih njih izvucite sve kontakte svih koje znate, poznajete ili ste već nekako došli do njihovih telefonskih brojeva. Sačinite što veću listu. (Velika lista daje osećaj sigurnosti i povećava samopouzdanje) I sad… korak 2

Zovite te ljude!

Kao na slici iznad, spisak u ruke i zovite ljude. Prijatelje, rodbinu, komšije, poslovne saradnike, poznanike, školske drugare, klasiće iz vojske, zvanice sa svadbe, slave, krštenja…. Zovite i zakazujte termine.
A većina ljudi upravo OVDE ZAVRŠI svoj posao. Posle nekoliko poziva, gde je verovatnoća da će biti odbijeni poprilična, više nije tako lako podići ponovo tu slušalicu. A i broj prectanih sa liste počinje da zabrinjava. Ali hajde da to zanemarimo, sreća prati hrabre i uporne, zovemo dalje.

Sastanak

U današnje vreme skoro svaka kompanija ima neki vid javnog događaja koji je zamišljen kao pomoć marketarima da uključe nove saradnike. Pa je verovatnoća da je Vaš prvi sastanak sa potencijalnim saradnikom na takvom mestu. Nakon zvaničnog dela predstavljanja poslovne prilike, dolazimo do neformalnog ali najbitnijeg dela Vašeg susreta. Ukoliko imate dobrog mentora i ukoliko ga dobro edifikujete Vašem sagovorniku, ovaj deo je čak najlakši. Sve što treba je da uspostavite kontakt i pustite mentora da odradi svoj deo posla.
Naravno, PAŽLJIVO gledate i slušate šta se radi, jer to i Vas čeka uskoro.

Uključivanje

Sastanak je prošao kako treba i sad imate novog saradnika. Odrađujete neophodnu papirologiju i sad je na Vama da novog čoveka uvedete u posao. Da. Na Vama. Vaš posao tek sad počinje! Ako ste skoro počeli, svakako će Vas i Vašeg novog saradnika jedno vreme voditi Vaš mentor. No to ne traje večno. A i ne bi imalo smisla.

Rad sa novim saradnikom

Sad je vreme da Vi preuzimate korake neophodne za edukaciju Vašeg novog saradnika. Takođe je neophodno da mu pomognete da napravi listu. Da krene da zove. Da VI razgovarate sa njegovim prijateljima,… da ponovite sve one korake koje ste Vi do sada radili, kako bi Vaš novi saradnik ušao u posao.

Rad sa grupom

Onog momenta kad više Vaših saradnika bude imalo po nekoliko novih članova, a sve to uz Vašu pomoć, vreme je za rad sa grupom. To podrazumeva fiksne termine za grupne sastanke, pronalaženje lokacije, pripremu tema za edukaciju, izlaganje tih tema i vođenje sastanaka. Ima posla … više nego dovoljno :).

 

I…. ukoliko ste sve ovo uradili 100% kako treba, od ovog momenta ste na početnom koraku, na kamenu temeljcu Vašeg uspeha u kompaniji za koju ste se opredelili. Ovde tek počinje pravi ozbiljan rad, pre svega na sebi, ali to neću dalje obrađivati.

Koliko Vas je stiglo do ove tačke?

Ili je čak prošlo dalje? (Iskrene čestitke u svakom slučaju). Koliko Vam je bilo lako da ispratite sve ovo? Koliko vremena ste proveli samo na telefonu, zovući neke ljude i po nekoliko puta? Koliko puta su Vas još telefonski izbegavali? Pa se nekako dogovorite da se vidite na javnom kompanijskom događaju ili pak negde u kafiću, a oni se ne pojave. A ne znam šta je gore kad se ne jave uopšte ili kad se jave koji minut pre dogovorenog termina sa nekim od uobičajenih izgovora…

Na kraju neki ipak dođu, a mentor nije tu. Ili je zauzet. Ili ga ne zanima, ima preča posla. Pa sad vadi kestenje iz vatre. Snalazi se. Zvuči li ovo makar malo poznato?
Zatim često dobijete novog saradnka, ali ga ostavite na cedilu. Dali ste mu informaciju, uključili, dali eventualno neki početni paket i vozi Miško. A nisu svi tako samomotivisani kao Vi. I mreža se raspada.
Doduše, neće svi odustati. Imaćete (često) saradnike koji su fizički dislocirani. Nekoliko desetina do nekoliko stotina kilometara u jednom pravcu. Koji se trude da naprave nešto. Sami zovu ljude sa svoje liste, organizuju sastanke… I vi krenete da im pomognete, a od 7 dogovorenih sastanaka bude jedva 2. A efekat bude NULA. Ne svaki put, … ali ipak dovoljno puta.

Lično se jedva suzdržavam da napišem sva svoja iskustva na ove teme, jer bi ovo preraslo u roman, a to mi nije cilj. Želim samo da najočiglednijim primerima prikažem grubi pregled klasičnog pristupa mrežnom marketingu. I da citiram Dušana Markovića,  koliko na ovaj način gubimo vremena, novaca i možda najbitnije – živaca.
Ponoviću opet, AKO se ovaj način rada PRAVILNO uradi, itekako donosi rezultate.

Na kraju krajeva, kako god radili, sve se svodi na susret oči u oči.

Uz više uloženog rada i vremena (novaca a posebno živaca), “stara škola” ima efekta.

 

Ako Vam se ovaj članak čini zanimljiv, ili znate nekog kome bi bio interesantan, slobodno Šerujte, Tvitujte ili Guglplusirajte 🙂 ili ostavite komentar ispod.

 

Hvala Vam na pažnji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.