Šta raditi sa novim saradnikom?

Saradnik

Saradnik

ćirilica | latinica

Došli ste dovde?

BRAVO!

Imate novog saradnika!

Šta sad?

Mnogi misle da je ovde sav posao završen, ali baš naprotiv. Sve ovo do sada je bilo čisto zagrevanje. Pravi prelomni momenat se dešava upravo sada! Od onoga kako sad budete postupali zavisi suštinski budućnost Vašeg posla u mrežnom marketingu.

 

Pravilno uvođenje saradnika i prvi koraci su veoma bitni.

Pa da počnemo onda 🙂

 

Prvo i osnovno, postavite realna očekivanja!

 

Mnogi greše kad novom saradniku sruče ceo svet mogućnosti na glavu. Šta sve može da se uradi, koji su načini, kakve zarade…. slava… pare… podijumi….

I tu se ljudi izgube.

Da citiram jednu moju mentorku “to je isto kad bi bebi odjednom dali i da sisa, i da jede hranu i da pije….” Prosto nemože.

Bolje je sesti sa novim saradnikom i dublje popričati o ličnim motivima i ciljevima. Zatim na osnovu toga napraviti zajednički plan aktivnosti usmeren SAMO ka PRVOM cilju u okviru Vašeg sistema. Vi kao mentor svakako znate put do krajnje tačke, ali setite se kad ste Vi počinjali. Tad je sigurno niste videli, čak ni verovali u mogućnost da i sami stignete tamo.

Zato je veoma bitno postaviti kratkoročne ciljeve u okviru trenutnih očekivanja Vašeg novog saradnika.

 

Kao drugo sam već pomenuo u prethodnom delu.

 

Nakon postavljenih očekivanja, napraviti konkretan plan aktivnosti kojim ćete zajednički krenuti.

Taj plan treba da sadrži za početak više elemenata edukacije (o čemu je više napisano u sledećem članku) i uključivanje saradnika u grupu (o čemu se može pročitati ovde), i samo delom osnovne aktivnosti o kojima sam pisao do sada.

Te korake uradite zajednički. Provežbajte interaktivne elemente (čuveni POZIV) prvo 1 na 1, a zatim u grupi.

Dajte priliku novom saradniku da upozna Vas i svoje nove kolege. Stvorite atmosferu podrške i razumevanja. Jer kad dođu loši momenti i padovi u poslu (a to OBAVEZNO predočite svakom saradniku), budite jedni drugima mreža podrške.

 

Što me vodi na sledeću tačku. Šta kad?

 

Postavite jednostavno pitanje: Kad se desi da stvari krenu nizbrdo, a krenuće… Kako želiš da se postavim prema tebi?

Da li želiš da te ostavim da se sam sabereš ili želiš da te više motivišem? Da te podsetim na one želje i ciljeve o kojima smo na početku pričali?

Sportskim rečnikom rečeno, da drži fokus na meti/cilju/nagradi.

Kad ste ovih par koraka uradili, vreme je za praktičnu primenu svega dogovorenog i do sad već i naučenog (grupa + edukacija).

 

Poslednji korak u ovom delu – Podela posla.

 

Veoma je bitno saradniku na vreme staviti do znanja da ste tu za njega, ali NE stalno! Ne želite parazite u svom timu… Želite da stvorite sposobne samostalne preduzetnike, koji mogu za početak da se brinu o sebi, a kroz vreme i o svojoj grupi saradnika.

Podela posla je u suštini krajnje jednostavna. U zavisnosti od sistema i sami znate koliko je vremena potrebno da se dođe do neke minimalne samostalnosti. Pa već prema tome možete napraviti raspored tj. odnos na koliko razgovora (na koje svakako idete zajedno) ćete ceo razgovor voditi Vi, na koliko ćete napraviti uvod a “glavni” deo odraditi saradnik, uz Vašu pomoć kod zaključivanja razgovora i za kraj, na koliko se pojavljujete samo kao podrška u vidu treće osobe, ali gde će ceo razgovor voditi saradnik.

Ovo je neophodno u startu predočiti svima. Kao finalni zaključak procesa uvođenja u posao. Jer, kako god kome zvučalo, mrežni marketing je veoma zahtevna i ozbiljna struka. Dobro postavljeni temelji i organizacija (kao i u svakom drugom vidu poslovanja) su neophodni ukoliko želite da napravite uspeh.

 

Izazov kod ove teme je reći dovoljno smernica a ne raširiti previše priču. Nadam se da je ovih par ključnih tačaka dovoljno da Vas bar uputi u pravom smeru. A da bi saznali više, potražite dodatne materijale, knjige, video lekcije…  kojih svakako ima dostupnih ili u Vašoj strukturi/sistemu ili na kraju i na internetu.

Kao i uvek, otvoren sam za razgovor na ove ali i na sve ostale teme o kojima sam do sada pisao 🙂

Do tada, slobodno podelite putem Fejsbuka, Tvitera ili Gugla ovaj članak, ukoliko ima bar neku vrednost za Vas.

Ili ostavite komentar 🙂

 

Hvala!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.