Zašto bi radili mrežni marketing?

network marketing - mrežni marketing

Network marketing – Mrežni marketing

ćirilica | latinica

Sad kad ovo znate…znate neke činjenice oko toga kako funkcioniše posao i kako se kreće novac. Ali to su samo suve činjenice, koje Vama mogu a ne moraju da znače. Možda sam trebao ovu lekciju nazvati samo ZAŠTO? ali pošto smo na osnovnom motivu mrežnog marketinga… naslov teme je baš ovakav.
Razlog objašnjenja imena teme je u sledećem:

Nije bitno šta je u pitanju, bitno je ZAŠTO bi Vi to uradili?

Koji su to razlozi koji Vas motivišu, pokreću, daju Vam snagu da nastavite dalje? Šta je to što Vam i u teškim momentima daje VERU u uspeh?
Kad Vas je neko ZAISTA pitao: Kako si?

Još bolje… kada ste SAMI SEBE zapitali: Kako sam?

A najbolje… kada ste poslednji put pitali same sebe: ŠTA JA ŽELIM?

 

Na jednoj od internet edukacija, predavač je zamolio sve koji ga prate da sebi na papir zapišu odgovor na ovo pitanje, ali je dao rok od 60 sekundi. I dao je sugestiju, ako ne znamo šta bi napisali, napišemo NOVAC, NOVAC, NOVAC.

U redu, to zvuči logično, ali da li je novac zaista to što VI želite? Da li je samo to cilj?

NE. Iako zvuči dobro, novac sam po sebi teško da može biti cilj. Teško da može biti ono što Vas pokreće, motiviše, što Vas gura svaki dan. Na kraju krajeva, novac je samo SREDSTVO, koje nas na kraju dovodi do CILJA.

A koji je to cilj?

Svako od nas ima različite želje i potrebe. Svako od nas je drugačije odrastao, drugačije je vaspitan, drugačije su bile životne okolnosti do sada a i nastaviće da budu drugačije. Nisu iste želje mlađima i starijima, muškarcima i ženama, roditeljima, bračnim parovima ili onima koji još nisu uplovili u bračne vode, zaposlenima ili nezaposlenima,…

Zato je jako bitno da SEBI i samo sebi date odgovor na ovo pitanje: ZAŠTO bi se nečim bavili, ZAŠTO bi nešto radili? Jer je ovaj odgovor samo Vaš! I niko drugi ne može da odgovori umesto Vas.

Da bi Vam pomogao da sebi lakše date odgovor na ovo pitanje, napravio sam poseban članak koji se nalazi u sekciji Razno, a do tada možemo da se vratimo na temu.

Daću Vam moj odgovor, ono što je mene motivisalo i što me dan danas motiviše da se bavim mrežnim marketingom, a to je jedna jednostavna reč: SLOBODA!

Svima je verovatno poznata kolotečina svakodnevnog života. Ustajanje na vreme da bi se stiglo na posao. Put do posla. Rad sa ljudima koje možda i ne podnosimo, rad za ljude koje verovatno podnosimo još manje. Trpljenje kojekakvih dnevnih neprijatnih situacija, često pri tom radići ono što moramo, a što nam se uopšte ne sviđa. Ali sa druge strane donosi “siguran” prihod, te na kraju povratak kući i nastojanje da se od onog preostalog vremena nešto napravi, ako je moguće. Dok dlanom o dlan, prođe dan i sutra opet isto iz početka.
Sve ovo bi bilo mrvu podnošljivije da je taj “siguran” prihod dovoljan, da se sa njim može obezbediti da bar tih par sati koje provedemo u okviru porodice budu kvalitetno ispunjeni i iskorišćeni. I znam da za to ne treba uvek ni puno novaca, ali ih treba. A plata fiksna. A potrebe rastu. Dešavaju se i predviđeni i nepredviđeni troškovi. Trčimo u začaranom krugu i večito kasnimo.

Vreme je da se tome kaže DOSTA!

Vreme je da jednom za sva vremena skinemo okove fiksnih ograničenih primanja, za koje odvajamo svoje dragoceno životno vreme i da živimo svoj život onako kako bi to želeli. A mrežni marketing je za sada jedino sredstvo dostupno širokoj populaciji koje to može da omogući. Jedini posao koji od prvog dana radite ZA SEBE i ako ga uradite kako treba, sa puno rada, puno truda i puno učenja, za mnogo manje vremena nego ijedan posao, može da stvori prvi osnov za slobodu, a to je FINANSIJSKA NEZAVISNOST. Da dođete u situaciju da NE MORATE raditi, a da IMATE STABILNE PRIHODE, pa čak i solidnu ušteđevinu!
Mnogi će Vam nuditi razne sisteme, pričati o basnoslovnim zaradama, o lakim parama koje samo što ne padaju sa neba, no na žalost bajke ipak ne postoje. Jeste moguće sve to ostvariti i zaista postoji mnogo ljudi koji radeći mrežni marketing zarađuju sume od kojih bi se većini nas ovog momenta zavrtelo u glavi, ali nemojte nikad zaboraviti: lakih para nema.

Ali lakši, neki kažu pametniji, način poslovanja ipak postoji. Kad odgovorite sebi, zašto bi se Vi ičim u životu bavili, razmislite o ovoj opciji. Razmislite da li bi imali snage da pred sebe stavite taj cilj i da mu posvetite narednih 3 do 5 godina. Uostalom, šta imate da izgubite?

Odgovor znate samo Vi.

Uskoro nastavljamo dalje sa lekcijama, a do tada… Šer, Tvit, Gugl plusić ili komentar 🙂

Hvala Vam na pažnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.